You are currently viewing Участие в Зимен университет 2022 – Пампорово

Участие в Зимен университет 2022 – Пампорово

Студенти от Аграрен университет – Пловдив се включиха в Университетските зимни игри и Зимен университет 2022, който се проведе в курортен комплекс – Пампорово от 20 до 23 март и се организира от Национално представителство на студентските съвети (НПСС) и Асоциация за университетски спорт „Академик” (АУСА). 

Зимен университет е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активния диалог между студентските общности на висшите училища посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Студентите участваха в шампионата по ски алпийски дисциплини, в който се включиха студенти от всички университет в страната.

Чрез проекта, ние, студентите, си поставяме за цел да се популяризира масовият непрофесионален студентски спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

Сподели публикацията