You are currently viewing Студентски съвет при Аграрен Университет – Пловдив участва в честването на 24 Май

Студентски съвет при Аграрен Университет – Пловдив участва в честването на 24 Май

В навечерието на най-съкровения български празник 24 май студенти, преподаватели, служители и гости на Аграрния университет заедно отбелязаха Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

От името на студентската общност председателят на Студентския съвет Христо Козаров поздрави преподавателите и им пожела все така да подхранват вечния стремеж към овладяване на знанието и да будят съзнанието на младото поколение. А към студентите се обърна с думите: „Скъпи колеги, малко нации могат да се похвалят с това, че имат своя писменост. Пазете я! Развивайте своите дарби и умения и бъдете с борбен дух и въображение.“

Честването бе открито тържествено от представителния общински хор „Евмолпея“ с вечно живия химн  „Върви, народе възродени“.

Ректорът проф. д-р Христина Янчева поздрави присъстващите с празника на светите братя Кирил и Методий. „Този празник е давал сили на нашия народ да опази националното ни достойнство. Българинът не само съхранява една нова писменост, но и формира чрез нея нова самобитна култура“. 

Официалното честване на 24 май в аулата завърши с Химна на народните будители в изпълнение на хор „Евмолпея“.

Сподели публикацията