You are currently viewing Студентски съвет при Аграрен университет – Пловдив проведе първия по рода си Поход с общообразователна цел по повод Деня на Земята

Студентски съвет при Аграрен университет – Пловдив проведе първия по рода си Поход с общообразователна цел по повод Деня на Земята

Тази година Студентски съвет при Аграрен университет – Пловдив отбеляза световния „Ден на Земята“ с делегация от почти 50 студенти и преподаватели от Аграрен университет в поход до с.Равногор и забележителността – Бекови скали. Местността се намира в Родопите на надморска височина от 1400 метра с гледка към яз. Въча.

В делегацията от студенти, присъстваха и преподавателите Доц. д-р Мариян Янев и гл.ас д-р Нешо Нешев от катедра Общо земеделия и хербология, гл.ас д-р Дима Маркова от катедра Ентомология, гл. ас д-р Пламен Зоровски от катедра Агроекология и опазване на околната среда и гл. ас д-р Валентин Панчев от катедра Градинарство. Те имаха възможността по време на прехода да научат на много полезни знания и интересни факти студентите за особеностите на растенията, дърветата, храстите и насекомите обитаващи местността, в която се проведе похода.

В инициативата на Студентски съвет при Аграрен университет – Пловдив се включиха с голям интерес и студенти по програма Еразъм от университета, които се запознаха със присъстващите студенти и преподаватели.

Сподели публикацията