You are currently viewing Студентски съвет при Аграрен университет – Пловдив чества Деня на Земята и проведе състезанието „Аранжиране на цветя“

Студентски съвет при Аграрен университет – Пловдив чества Деня на Земята и проведе състезанието „Аранжиране на цветя“

И тази година Студентски съвет при Аграрен университет – Пловдив не пропусна да чества международния „Ден на Земята“, като засадиха 5 броя дръвчета Явор – шестил в двора на университета. На събитието бяха поканени ученици от ПГСАГ „Арх. Камен Петков“ – Пловдив, които също се включиха в честването на празника и засаждането на дръвчетата.

На събитието присъстваха студенти, преподаватели и служители на университета, които бяха информирани относно дървесния вид Явор – шестил тип пурпурея от гл.ас Валентин Панчев, който обясни подробно спецификите на вида и заинтригува гостуващите младежи от гимназията.

Учениците от ПГСАГ „Арх. Камен Петков“ се включиха активно в засаждането на дръвчетата и с интерес участваха в инициативата на Студентски съвет, на която целта е да мотивира всички хора да бъдат любящи към нашата планета Земя.

По повод Деня на Земята в Аграрен университет – Пловдив се възстанови една традиция по провеждане на състезание по „Аранжиране на цветя“. Студентите и учениците имаха честта да възобновят тази традиция, като се изправиха едни срещу други в 6 отбора.

Жури на изготвените от студентите и учениците аранжирани кошнички с цветя бяха ректорът на Аграрен университет – Пловдив – проф. д-р Христина Янчева, доц.Валерия Иванова – преподавател от катедра Градинарство и председателят на Студентски съвет – Христо Козаров, който заяви, че всички изготвени аранжировки ще бъдат дарени за продажба в Благотворителния великденски базар с кауза „Заедно за Додо“, също организиран от Студентски съвет. Те имаха сложната задача да оценят всички аранжировки и да наградят най-добрите с престижни награди.

Сподели публикацията