You are currently viewing Студентски съвет и ръководството на Аграрен университет – Пловдив участваха в кръгла маса на тема „Ролята на висшето образование в развитието на културния туризъм“ организирана от Студентски съвет към АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив

Студентски съвет и ръководството на Аграрен университет – Пловдив участваха в кръгла маса на тема „Ролята на висшето образование в развитието на културния туризъм“ организирана от Студентски съвет към АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив

Проведе се първата по рода си кръгла маса на тема “Ролята на висшето образование в развитието на културния туризъм”, организирана от Студентски съвет към АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив с участието на преподаватели и студенти от Аграрен университет – Пловдив специалност „Туризъм“ и студенти от специалност „Аграрен туризъм“ в Аграрен университет – Пловдив, преподаватели и студенти от факултетите „Музикален Фолклор и Хореография“, „Музикална Педагогика“ и „Изобразителни изкуства“ към АМТИИ, преподаватели и студенти от катедра „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ на Университет по хранителни технологии – Пловдив.

Сред гостите на кръглата маса бяха заместник-кметът по култура, археология и туризъм на Община Пловдив Пламен Панов, заместник областният управител Николай Василев, директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ доц. д-р Елена Кантарева – Дечева, доц. д-р Светла Янчева, заместник – ректор по международна дейност на АУ – Пловдив, доц. д-р Иван Обрешков, зам.-декан на Стопански факултет на УХТ – Пловдив, проф. Емилия Константинова и други.

Идеята на форума е да се съберат на едно място студенти, преподаватели, бизнес и институции, да се обсъди актуалната обстановка в културния туризъм, политиките, проблемите и задачите в него и да се стигне до обща стратегия как да го развиват заедно.

Форумът се проведе в концертната зала на АМТИИ, разделен на 3 модула. Встъпителни слова на официалното откриване произнесоха Петър Стефанов, Председател на Студентски съвет на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив и проф. д-р Любомир Караджов.

Първият модул, посветен на ролята на висшето образование откри проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак, Ректор на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. „Щастливите поводи в нашия град се редуват. Само преди ден се състоя първото мащабно събитие, организирано от консорциум „Изкуство и образование“. Благодаря на нашите студенти и техните партньори от пловдивските ВУЗ -ве, че приеха идеята за този форум, а на Община Пловдив и Областната управа, че са с нас. Сигурна съм в полезността на този тип кръгли маси, защото точно тези наши деца – първенци в това, което правят в своите специалности, ще могат да обменят идеи. А ние, като по-големи и техни приятели, ще се вслушаме, защото те са бъдещето!“, каза проф. Тони Шекерджиева – Новак.След проф. Новак, изказвания по темата направиха доц. д-р Светла Янчева, доц. д-р Иван Обрешков, Николай Василев, зам.- кметът Пламен Панов и доц. Кантарева – Дечева.

Сподели публикацията