You are currently viewing Посещение на студенти от Студентски съвет при Аграрен университет – Пловдив в КЦМ 2000

Посещение на студенти от Студентски съвет при Аграрен университет – Пловдив в КЦМ 2000

Във връзка с 60-годишнината на КЦМ на 8 октомври 2021г. студенти от Студентски съвет с представител от ЦКРВБ посетиха най-голямата компания за производство на цветни и благородни метали в България.

Студенти от всички специалности присъства на посещението и бяха възхитени от работния процес във фирма КЦМ, като с голям интерес посетиха всички позволени звена и научиха много нови и полезни неща.

Лично изпълнителният директор инж. Иван Добрев посрещна студентите в Учебния център и ги запозна с развитието на Комбината за цветни метали през годините. Представен бе филм „Как се прави – пътя на метала“, след което бе организирана панорамна обиколка с посещение на ключовите обекти в завода.

Студентите се запознаха в реална работна среда с производството на олово, цинк и сребро. Впечатлени бяха от високотехнологичното оборудване и оптимизациите внедрени в компанията.


Последният посетен обект бе Лабораторията по екология, която със своите измервания следи производството в КЦМ да не нарушава екологичното равновесие в района.

Сподели публикацията